Orlando Info
Välkommen till denna sida som handlar om Orlando. Vi strävar efter att ge er så aktuell information som möjligt om olika sevärdheter och roligheter i Orlando och dess närhet.

Magic Kingdom


Temaparken Magic Kingdom är den park som de flesta tänker på när de hör Disneyworld. Det är kanske inte så märkligt eftersom den också är den första utav Disneyworlds parker som öppnades, vilket den gjorde redan 1971. Parken var inspirerad av Disneyland men byggdes större och med utökad design. På grund av likheten med Disneyland och likheten i namn kom Disney World i stället att kallas Magic Kingdom vilket sedermera blev det officiella namnet. Magic Kingdom är temaparken där du träffar alla disneyfigurerna och kan besöka deras och sagornas värld.
Magic Kingdom består av 48 attraktioner i 7 olika områden eller länder; Main Street, U.S.A. Adventureland, Frontierland, Fantasyland, Tomorrowland och Mickey's Toontown Fair.
Miljön på Main Streetpåminner om 20-talets Amerika med affärer kantade längs gatan, här kan du köpa både souvenirer och livsmedel. I ena ändan av gatan ligger Cinderella Castle (Askungens slott) vilket också är ett av Magic Kingdoms kännetecken.
Adventureland representerar mystiken med att upptäcka främmande länder. Här är platsen för äventyr, upptäckter och häftiga åkattraktioner. Testa exempelvis berg och dalbanan Indiana Jones and Temple of Peril för en cool upplevelse. På Adventureland ligger också ön Adventure Isle med sin lekplats där bara de som är kortare än 1.40 får leka.
Frontierland representerar USA på 1800-talet. Mitt i området ligger en sjö där du kan ta en tur med hjulångarna Molly Brown och Mark Twain. Här ligger en annan av nöjesparkens stora berg- och dalbanor, Big Thunder Mountain som är konstruerad som en gruva.
Fantasyland Entrén till Fantasyland går genom Törnrosas enorma slott. Denna del är Magic Kingdoms största område och med flest attraktioner samlade. Här möter du Disneys alla klassiker såsom Snövit, Törnrosa, Peter Pan, Nalle Puh, Dumbo mfl.
Tomorrowland Attraktionerna på Tomorrowland ger besökarna möjlighet att ta del av morgondagens äventyr. Några av Tomorrowlands klassiska attraktioner är Space Mountain och Indy Speedway.
Mickey's Toontown Fair Besök Musse Pigg och hans vänner och titta in i deras hus och se hur de bor. Ett besök här är garanterat populärt, särskilt hos de mindre barnen.

Biljetter


För barn mellan 3-9 år kostar endagsbiljetter 60 dollar (cirka 350 kronor) och för barn från 10 år och uppåt kostar det 71 dollar (cirka 420 kronor). Barn under 3 år gratis entré. En biljett löses till hela nöjesparken och ger dig tillträde till alla avdelningar, shower och åkattraktioner.